Töltött káposzta torta

Hétvégén ünnepeltük Apósom szülinapját. Már tavaly is különleges tortával leptem meg (ott is hús van a dologban, majd el fogom árulni, de addig is lehet tippelni :), és mivel annyira szuperul sikerült és nagyon örült neki, idén a másik kedvenc ételéből próbálkoztam. Onnan indult az egész, hogy nem szereti az édeset, és mikor még a szülinapja előtt megkérdeztem hogy milyen tortát szeretne, viccelődött, és felsorolta az összes kedvenc ételét, kiegészítve a torta szóval. Én meg nem vettem viccnek :)

We celebrated my father in-law’s birthday last weekend, and I made a special birthday cake. This is a traditional hungarian dish, so called ‘Stuffed Cabbage’. We usually eat this dish at Xmas time. My father in law loves it, so I turned it to a cake! :) I made the receipt according to the traditions, than I bought a huge bread, and stuffed it. The effect was outstanding.

töltött káposzta torta recept
fotó/image: Dekormama

Mivel én vegi vagyok már jó tíz éve, mindig érzésből kell süssem a húsos ételeket. Most azonban nem akartam a véletlenre bízni, így megkerestem egy szuper gasztroblogger oldalát a témában (Apósom kedvencei a magyaros és erdélyi ételek), és onnan vettem a receptet, szó szerint követve az utasításokat.  Férjemet megkértem még előző nap, hozzon egy hatalmas 2 kilós kenyeret a pékségből, és abba töltöttük. Gyerekek csinálták rá a paprikás golyócskákat. Délután izgulva vártuk a hatást… Ami nem maradt el! Állítólag naggyon jól sikerült életem első töltött káposztája.
   töltött káposzta torta recept töltött káposzta torta recept töltött káposzta torta recept
fotók/images: Dekormama

Köszönöm Gabojsza konyhája a receptet!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Még ez is érdekelhet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Dekormama. All rights reserved.
BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig