Csináld magad emeletes süti-kínáló gyerekeknek és puha perec recept


Emeletes süti-kínáló készítésének ötletét az adta, hogy nemrég láttam valahol: otthoni csészék és tányérok összeragasztásával, milyen jópofa süti állványt lehet csinálni. Amikor megláttam ezeket a szép kis talpas műanyag poharakat az ikeában, egyből erre gondoltam.

Plastic cake stand for children party.
When I saw this plastic plate set and glass set at Ikea, I remembered the nice diy cakestands, which made of normal plates and mugs, by glueing together.





DSC06588
fotó/image by: Dekormama


Ilyenből csinálok kínáló tálat, barátnőm kislányának ajándékba, most volt Annapanna épp 2 éves. 6 pohárka volt összecsomagolva, és 6 tányér, ebből kettő is kijön, és ezeket a vasalós gyöngyöket használtam még hozzá, az volt otthon, így össz-vissz olyan 600.-ft-ba kerül egy ilyen varázslat
1 set from each, makes 2 cakestand like this. I used plastic pearls, which I had at home. It was a very cheap diy project.
. sütikínáló gyerekeknek
fotó/image by: Dekormama

Elkészítés: Először ráragasztottam a gyöngyöket a tálkák peremére, majd összeragasztottam a poharakat a tálkákkal. Nem vagyok az a türelmesen barkácsoló típus, így először pillanatragasztóval próbálkoztam, hát az nem tartós! Rendes műanyagragsztót kell hozzá venni. A végeredmény nekem nagyon tetszett:
 sütikínáló sajátkezűleg sütikínáló saját kezűleg
fotó/image by: Dekormama
Ez a süti, ami pedig rajta van, az a recept, ami megéri, hogy ebben a nagy forróságban, még befűtsek pár fokkal. Ezt sose bírtam úgy megsütni vendégségbe, hogy ne kérjék el a receptjét, annyira finom! Eredetileg tulajdonképpen a vásári óriásperec, olyan sós  cuccal a tetején, amit mindig levadásztam gyerekkoromban.  Én rudakat csinálok belőle. Kicsit édeskés puha, foszlós tészta, sós díszekkel. Készítsétek el!
This is a perfect salty stick receipt, we love. It is very soft.
Sós rúd / Salty Stick
1 kg liszt / 1 kg flour
1/2 l tej / 1/2 liter milk
1 kocka élesztő / 1 cube yeast
4 púpos ek cukor / 4 tablespoon sugar
1 ek só / 1 tablespoon salt
1,5 dl étolaj / 1,5 dl oil
1 tojás / 1 egg
---
sós masszához: 3 ek liszt, 2 ek só, és annyi víz, hogy híg tejföl állagot kapjunk
for the salty topper: 3 tablespoon flour, 2 tablespoon salt, and water, that it makes a chunky cream like.
---
Elkészítés: Az élesztőt egy kis cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. Majd minden hozzávalót összegyúrunk (ennél a pontnál a tálas mixer nagyon előnyös :). Kb 1 órát hagyjuk kelni, szépen a duplájára nő. Ekkor bemelegítjük a sütőt 200C-ra, rudakat formázunk, vagy formáztatunk apró kezekkel, a tojásmegkenést -a rudak tetején- is elvégzik örömmel a kezecskék, és megszórhatjuk szotyival, vagy tökmaggal is, ha akarjuk, majd mennek a sütőbe. Figyelni kell, 10-12 perc múlva, halvány rózsaszínen kikapjuk őket, és csorgatunk rájuk a sós masszából ízlés szerint. Visszamennek a sütőbe még 3-4 percre  sütkérezni.
A mennyiségből 3-4 tepsi lesz, de nem érdemes felezni, higgyétek el!
Put the yeast into the lukewarm milk, with 1 teaspoontable sugar, stirr and wait 10 minutes. Than mix all the ingredientes together. Let it rise 1 hour. Turn on the oven, 200 C. Prepare sticks, thickness like your finger. Paint with egg, You can throw sunflowerseeds, or pumpkin seeds on top. Place in to the oven. Bake for 10 minutes, tkae out, and put some hint on the top, from the salty topper. Bake another 3 minutes. This quantity makes about 3 baking pan.
SHARE:

8 megjegyzés

  1. Kedves Dekormama!

    Nagyon tetszik a süteménytárolód! Azt hiszem farsangra én is elkészítem. Remélem ragasztópisztoly jó lesz az apróságok felragasztásához.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem jó lesz! Kérlek majd írd meg hogy sikerült!

    VálaszTörlés
  3. Most találtam rá erre az oldalra,csak gratulálni szeretnék hozzá
    Üdvözlettel Terézia Debrecen

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok, az egy db tojás a tésztába kell vagy a lekenéshez? Nagyon tetszik a sós rúd, szeretném kipróbálni, köszi a segítséget.

    VálaszTörlés
  5. A tésztába megy! +1 kell a lekenéshez!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon köszi! Kipróbáltam, isteni lett:) Egyik kedvencem a nagy sós perec, amit vásárokban szoktak árulni és ez pont olyan tészta csak én is rudakat csináltam így helytakarékosabb a sütéskor. Köszi: Betti

    VálaszTörlés
  7. Szia Anita!
    Az oldalad és a kreatív ötleteid nagyon tetszenek, de ez a sós rúd?!?! Na hát ez elvarázsolt!! :)
    És még csak az első tepsi sült ki. :)
    Két szóval: köszönöm és gratulálok!!
    Hajni, Bogád-Pécs

    VálaszTörlés

Még ez is érdekelhet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Dekormama. All rights reserved.
BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig