Új év -új idők és a citromhold

Új évi fogadalmakból van egy pár a fejemben, többek között az is, hogy leírjam az újévi fogadalmaimat egy noteszba, és év közben pipáljam, ha megvan. Még se papír, se leírás :) De szerintem van más is így ezzel...
Persze egyik szokásos fogadalmam, hogy tavaszra megszabadulok pár (jó pár) felesleges kilótól. Erre fel szombaton sütöttem egy isteni citromos - kakaós sütit, aminek eredeti receptjét az egyik legkedvesebb barátnőmtől szereztem, kb 20 évvel ezelőtt. Na igen, ilyen öreg is vagyok, és ilyen régóta is ismerjük egymást, már az általános iskolában is gyűrtük magunkba ezt a sütit, és azóta is szupernek találom. A hitetlenkedőknek, akik nem hiszik hogy a citrom és a kakaó jól megfér egymással, nekik is javaslom e receptet mielőbbi kipróbálásra.
 
Citromhold (ami nálam citrom rombusszá alakult)

Hozzávalók: (egy 30x30as tepsihez, vagy bármi hasonló, illetve nagyjából hasonló méretűhöz)
Tésztához:
-6 tojás
30 dkg cukor (nád
- 25 dkg puha vaj
2 kis doboz natúr joghurt (vagy 1 doboz Cserpes joghurt)
50-60 dkg kakaó (ki mennyire barnán szereti)
40 dkg liszt

Mázhoz:
1 citrom
kb 20-30 dkg porcukor

Elkészítés: Fogunk egy mixer gépet, és egy nagyobb keverőtálat, és a felsorolás sorrendjében, folyamatosan berregtetve a keverőt, hozzáadagoljuk a hozzá adagolni valókat. A végén egy sűrű barna kenhető masszát kell kapjunk. Belelapátoljuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe, szépen elegyengetjük a tetejét, és betoljuk az előmelegített sütőbe. (alsó-felső sütésen 180 fokon, légkeverésesen 160 fokon- ha van mód az első verziót használjuk) kb. 25 percig sütjük. Villával megszúrjuk, hogy megsült e.
Itt jön a nagy erőpróba, megvárjuk míg kihűl, és rákenjük a citrom mázat. 1 citrom levét kifacsarjuk, és annyi porcukrot keverünk bele, amennyit felvesz, hogy jó sűrű még kavarható tejfölsűrűséget kapjunk. Ezt rákenjük egy kiskanállal a kihűlt tésztára, és még várunk vele, kb 20 percet, hogy ez megkössön. (hűtőben hamarabb megszilárdul). Végül felszeleteljük falatnyi darabokra, rombuszformákra, vagy körszaggatóval holdacskákra.


SHARE:

2 megjegyzés

Még ez is érdekelhet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Dekormama. All rights reserved.
BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig