Nutella parfé

Ma reggel láttam meg az egyik kedvenc külföldi gasztro blogomon (Sprinkle Bakes) ezt a mogyoróvajas fagyi receptet, és egyből tudtam, hogy rögötn el kell készítenem az ajánlott második verziót, mandulával és nutellával. A gyerekekkel is egyeztettem, és meglepő módon helyeseltek :)  tehát szabad volt az út. Amikor megkóstolták ebéd után a végeredményt, Kamilla csak annyit mondott, hogy ez jobb, mint a balatoni csokiroppants fagyi (a kedvence), a férjem is teljesen elolvadt tőle. Készítési idő: 15 perc, vagy még annyi sincs.



IMGP8200


Hozzávalók: kb. 15 dkg étcsoki (nekem van jó minőségű belga csokilencsém), 3 nagy evőkanál nutella, 3 dl habtejszín (ha lehet házi), 3-4 evőkanál cukor, 1-2 marék mandula. Az eredeti receptben dupla mennyiségek szerepeltek, én feleztem, így olyan 6 szelet lesz belőle.
IMGP8202
A tejszínt verjük habbá. A csokit a nutellával mikróban, vagy vízgőz felett olvasszuk meg, és keverjük el. Ha nagyon megmelegedett, várjuk meg míg kihűl kicsit. A tejszín felét óvatosan keverjük hozzá. A maradék tejszínhez ízlés szerint keverjünk cukrot. Egy műanyag szögletes edényt, vagy fém kenyérformát béleljünk ki folpackkal,  és simítsuk először a csokis réteget bele, majd rá a tejszínhabot. Végül nyomkodjuk a tetejére a mandulát. 4 órát kell minimum fagyasztani, éles késsel szeletelni.
IMGP8205 Kávéhoz is, desszertnek is tökéletes.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Még ez is érdekelhet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Dekormama. All rights reserved.
BLOGGER TEMPLATE MADE BY pipdig